Minieclerele sunt delicioase si foarte usor de pregatit. Pentru aceasta reteta de ecler trebuie sa folositi 150 g faina, 250 ml apa, 100 ml ulei, un praf de sare, 4 oua.
Minieclerele sunt delicioase si foarte usor de pregatit.
Intr-un vas se amesteca apa, uleiul si praful de sare. Se pune vasul pe foc si cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul, pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul deoparte si se adauga ouale,unul cate unul, mixand dupa fiecare. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cu ajutorul unui pos, se aseaza forme mici, lunguiete de aluat. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit inca 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Laptele se fierbe si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema se lasa sa se raceasca, asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.
Se umplu minieclerele cu crema de vanilie si se decoreaza cu ciocolata topita. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Minieclerele se servesc cu cacao sau ceai.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantana"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu...
Pui Sultanica
Comentarii