Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb

Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb este un desert cu mere delicios, care acompaniat de sosul de vin alb ne vor incanta papilele gustative.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 6 mere potrivite
  • 250 g foi de placinta
  • 100 g stafide aurii
  • 100 g visine uscate
  • 100 g merisoare uscate
  • 100 g dulceata de afine
  • 100 g zahar brun
  • 100 g unt
  • 50 g nuci
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Pentru sosul de vin alb aveti nevoie de:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 75 g zahar pudra
  • 5 linguri de vin alb demidulce

Mod de preparare

Mai intai, cu un cutit fin ascutit trasam de-a lungul fiecarui mar cate 4 taieturi usoare (la distante egale), asta pentru a preveni spargerea cojii atunci cand vor fi introduse in cuptor. Apoi, cu un cutit cu lama lunga si subtire, merele intregi se curata de cotor pe mijloc pentru a putea face loc umpluturii din stafide, nuci, dulceata de visine si caise uscate.

Combina stafidele cu merisoarele uscate si visinele uscate si umple fiecare mar in parte, dupa care adaugi o lingura de dulceata, iar deasupra pui o feliuta de unt, o lingurita de zahar brun, scortisoara si cateva nuci.

Se intinde pe o masa foietajul de placinta si sa taie fasii lungi cu o grosime de aproximativ 1 cm. Dupa care, se ia fiecare mar si se impacheteaza cu maxim 5 fasii puse in x, asezand marul ca in imagini. La final marul va aparea ca intr-o colivie/cusca.

Se aseaza merele intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu faina si se ung cu o pensula cu galbenus de ou batut.

Se dau la cuptorul incins la 180 de grade timp de 40 de minute sau pana cand foietajul este auriu si merele coapte.

Pentru a face sosul din vin alb, amestecati cele 3 galbenusuri impreuna cu zaharul pudra pe un bain-marie pana ce devine un sos cu o consistenta cremoasa. Apoi se ia oala de pe foc, se lasa la racit cateva minute, dupa care se mai mixeaza aproximativ 5 minute.

La final, adaugati cele 5 linguri de vin alb demidulce, amestecati sosul si il turnati peste fiecare mar inainte de a-l servi.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Merele invelite in foietaj se servesc de preferat calde cu sos de vin alb turnat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Costita cu fasole
Bucataras.RO

Costita cu fasole

O mancare foarte gustoasa.

Costita cu fasole
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce