Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura mazurca sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar pudra, faina, nuci taiate, stafide, unt.
Se freaca zaharul cu galbenusurile care se pun pe rand, unul cate unul. Se adauga faina, nucile si stafidele si la urma albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se toarna totul intr-o tava acoperita cu hartie unsa cu unt. Se coace la foc potrivit. Cand este gata se rastoarna pe un fund de lemn, se acopera cu un servetel si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se taie bucati patrate sau in forma de romb de marimea dorita.
Se poate pudra cu zahar.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu branza si stafide
Prajitura cu gem de cirese
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniClatite pufoase reteta Sper sa va placa ideea, de gust nu mai vorbesc. Sunt delicioase!
Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramelIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii