Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa. Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte. Intr-o craticioar
Ungeti cu ulei o forma de 30/20...sau depinde cat de inalt doriti sa va iasa.
Inmuiati gelatina in 140 ml apa rece si dati deoparte.
Intr-o craticioara de marime mijlocie se pun cele 200 ml apa, 1 lingura de glucoza si zaharul si se pun la fiert la foc mediu.
Se bate albusul spuma, si se da deoparte ...si el...
Siropul incepe sa fiarba si trebuie sa arate cam asa (vezi poza 1).
Pun termometru (aici nu trebuie sa se vada t) si astept sa ajunga la 127 grade celsius, exact timpul cand siropul este gros cat sa faca margele groase deasupra. De aceea zic, daca NU AVETI TERMOMETRU, cand siropul a inceput sa fiarba il mai lasati vreo 20 min si e exact ceea ce trebuie. Eu am facut fara termometru si iese perfect.
Cand siropul ajunge la 127 grade celsius, sau cand vedeti ca au trecut cele 20 min si margelele groase sunt bine vizibil.
Trageti craticioara deoparte si puneti gelatina cu tot cu apa in care a fost inmuiata, dar manevrati CU GRIJA deoarece siropul incepe sa se umfle ca un vulcan.
Luati albusurile batute, si incepeti sa bateti din nou la viteza medie, adaugand de aceasta data in fir subtire siropul fierbinte astfel format, punand deasemeni si vanilia...e doar pentru un gust placut.
Veti constata ca amestecul de albus se inmoaie un pic, nu va panicati continuati sa bateti mai mult de 10 min, din nou depinde de mixer, cine are un mixer performant sau ken...e ideal..eu am batut vreo 15 min, mixerul meu e bunik.
Cand incepe albusul sa faca gulerase...timpul s-a incheiat...veti constata deasemeni ca s-a umflat , s-a ingrosat...semn ca
acum e gata (vezi foto 3)
Acum e timpul sa o rasturnam in forma, la mine apar 2 (vezi foto 4) ca iesea prea inalta ...neavand una de 30/20, nivelati cu paleta.
Dati la frigider reteta zice ca intr-o ora e gata...eu am facut intotdeauna de cu seara...ca se face repede...si am rasturnat a doua zi.
A doua zi...am luat cam 2 linguri de zahar si 2 de amidon si am pudrat suprafata de lucru.
Luati forma si desprindeti marginile cu , cutitul...
Rasturnati pe suprafata pudrata generos. (vezi foto 5)
Sa n-aveti grija , priviti cat e de bine facut.
si acum...taiati fasii...ca mai apoi ...in ce forma doriti, am taiat cuburi...
o parte le-am dat prin cocos nitel prajit..
Iar compozitia din tavita mica...m-am gandit sa o tai cu paharul... si sa alternez apoi bucatile ...impreuna cu ceva capsuni ...pentru decor da....credeti-ma si pentru gust.
Se pot servi impreuna cu fructe, cu capsuni este o idee asa cum se vede si in poze.
Pofta buna!
Reteta Marshmallows....facut in casa propusa de nico-vya
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii