Se cerne malaiul, se pune intr-un vas adanc si se opareste cu laptele dat in clocot. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste malai 3/4 din fa
Se cerne malaiul, se pune intr-un vas adanc si se opareste cu laptele dat in clocot.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune peste malai 3/4 din faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare.
Drojdia de bere se freaca impreuna cu o lingura de zahar pana devine pasta lichida, dupa care se adauga malaiul.
Se bate amestecul cu o lingura de lemn timp de un sfert de ora.
Operatia aceasta se face pentru a incorpora o cantitate de aer mare in compozitie.
Se adauga in amestec : un praf de sare, restul de zahar, coaja rasa de lamaie si o lingura de rom.
Se lasa aluatul la dospit o jumatate de ora, dupa care se unge o tava cu o lingura de unt, se rastoarna compozitia in ea, iar deasupra se pune o pasta alba obtinuta din restul de faina inmuiat cu apa calda.
Se poate imparti aluatul in doua parti, coacerea fiind ingreunata de malaiul din compozitie, care nu lasa prajitura sa se coaca repede.
Cand prajitura s-a rumenit bine, se scoate forma din cuptor, se desprinde malaiul cu un cutit ascutit de pe margini, apoi se scoate pe o hartie curata.
Se pudreaza cu zahar farin cat este cald.
Se taie numai dupa ce s-a racit, altfel se incruzeste.
Pofta buna!
Va recomandam si alte prajituri
:
Prajitura cu mere si biscuiti
Prajitura simpla si rapida cu visine
Prajitura de capsuni
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii