1. Am inceput prin a prepara crema. Se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul, untul topi, sucul si coaja de lamaie. Se pune acest amestec la bain-mari
1. Am inceput prin a prepara crema.
Se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul, untul topi, sucul si coaja de lamaie.
Se pune acest amestec la bain-marie si se bate cu telul pana se obtine un amestec omogen. Nu bateti prea mult si nu lasati sa fiarba.Se dadeoparte, se adauga gelatina preparata asa cum scrie pe plic si se continua baterea cu telul pana la racirea completa.
Dupa ce s-a racit se adauga la aceasta crema frisca batuta si se amesteca pana se omogenizeaza.
2. Am pus crema la frigider, si am trecut la pregatirea 'lalelelor'.
Albusurile le aveam la congelator, dupa ce s-au dezghetat, le-am cantarit.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Albusurile se bat usor (nu foarte mult).
Se adauga progresiv zaharul cu o lingura/spatula de lemn. Nu bateti prea mult.
Adaugati esenta de vanilie si faina cernuta in prealabil. Lasati compozitia sa se odihneasca cel putin 15 minute.
Se unge cu unt/margarina si se tapeteaza cu faina o tava.Se pregateste o bucata de carton si se decupeaza in centru un disc cu diametrul de aproximativ 15 cm.
Mie mi-au iesit 12 lalele si am folosit 2 tavi. Am copt cate 2 lalele in tava si le-am folosit pe rand (in timp ce una era la cuptor, o umpleam pe cealalta si tot asa).
Puneti putin din compozitie in centrul discului (cam o lingura mai plina), apoi nivelati cu o spatula pentru a obtine un strat subtire care sa acopere suprafata discului. Se scoate sablonul si se procedeaza la fel si pentru celelalte lalele.
Se da tava cu discurile la cuptor si se coace 3 min. (eu le-am lasat 4 min.).
Se scot din cuptor si cat sunt inca fierbinti (atentie la degete !!) se pun in cate un bol de ceramica sau sticla cu diametrul mai mic decat al discului (ale mele au diam.7,5 cm)pentru a le da forma de lalea.
Se scot din boluri dupa 3 min, dupa ce s-au intarit, si se pun pe un gratar.
Se procedeaza la fel pentru celelalte lalele.
Atentie!!! Tava trebuie unsa si tapetata de fiecare data.
3. Se pune crema de lamaie intr-un cornet cu sprit si se umple fiecare lalea, apoi se decoreaza cu fructe proaspete. Eu am avut kiwi, portocale, zmeura, afine si mure.
Pofta buna!
Reteta Lalea cu crema de lamaie si fructe a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro
Alte retete cu crema de lamaie gasiti aici:
Budinca cu crema de lamaie,
Prajitura cu crema de lamaie,
Rulada trenulet de lamaie
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCe faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii