Kataif

Kataif este un desert oriental foarte apreciat in lumea larga. Pentru aceasta prajitura se folosesc niste taietei subtiri, special pentru acest fel de desert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Kataif

Ingrediente

  • 200 gr de fidea subtire
  • 1 cup zahar (125 grame)
  • 250 ml apa
  • 2 bucati de cardamon
  • putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt
  • dar eu am uitat si era greu de pus dupa)
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare

Kataif este un desert oriental foarte apreciat in lumea larga. Pentru aceasta prajitura se folosesc niste taietei subtiri, special pentru acest fel de desert.

Taieteii se pun intr-o tava unsa cu unt tava se da la cuptor pana se rumeneste aluatul. Se pregateste intre timp un sirop din zahar, apa si cardamon.
Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita. Intre timp se bate frisca si se adauga peste jumatatea din fidea. Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.


Kataif see taie in patrate sau dreptunghiuri si se serveste cu ceai.
Un cutit pentru prajituri de la kitchen shop mi-ar fi foarte util.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Budinca bicolora
Bucataras.RO

Budinca bicolora

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...

Budinca bicolora
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala