Kaak sunt niste prajituri delicioase specifice Libanului, unde se pregatesc cu precadere inainte de Pasti.
1. Amestecati faina cu drojdia si condimentele, si adaugati treptat uleiul de masline si untul topit.
2. Diluati zaharul in lapte si adaugati la amestec.
3. Framantati aluatul si lasati la dospit pentru 2 ore.
4. Formati cu ajutorul unei cani mai mici prajiturele plate de 1cm grosime. Puteti sa le dati ce forma doriti.
5. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu la inceput, iar apoi la foc mai tare, pentru aproximtiv 35 de minute.
Inainte de servire, prajiturile cu lapte se inmoaie cu o fata in amestecul de lapte cu zahar, dupa care se pudreaza cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii