Haiose si cremes din osanza este o reteta de dulciuri delicioasa. Ingredientele sunt: faina, oua, vin.
Reteta de haiose si cremes din osanza se face astfel: prima coca pentru prajitura se face din toate ingredientele scrise mai sus pana obtinem un aluat potrivit de moale. A doua coca se face din celelalte ingrediente si se imparte in 3 parti egale. Se intinde primul aluat subtire, patrat si se unge cu o parte din coca II. Se impatura in patru, se inveleste cu un servet ud si stors si se pun in frigider o ora. Apoi se intinde din nou si se unge cu partea a doua de osanza si se repeta si cu a treia parte. Cand este gata se acopera cu un servet ud si stors si se pune intr-o cratita in frigider, unde se lasa pana a doua zi. A doua zi se tine o ora in bucatarie si apoi se taie cu un cutit fierbinte in sase parti. Se intinde o foaie de % cm., se taie patratele si se umple cu dulceata. Se coc ia foc iute.
Alte prajituri recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii