Guguluful cu migdale si stafide este o prajitura delicioasa si usor de facut, dar pentru ca sa creasca frumos trebuie ca materialul intrebuintat sa fie putin cald.
Guguluful cu migdale si stafide este o prajitura delicioasa si usor de facut, dar pentru ca sa creasca frumos trebuie ca materialul intrebuintat sa fie putin cald, adica nici untul, nici ouale, nici faina sa nu fie tinute la racitor sau intr-o camera rece. Se cerne faina intr-un vas incapator. Se face loc la mijloc si se pun sarea si zaharul pisat. Separat se moaie drojdia cu putin lapte (daca este prea fierbinte, drojdia se opareste si nu mai creste). Cand s-a muiat, se toarna in gaura facuta in faina. Se adauga ouale intregi si untul proaspat, putin batut cu o lingura. Se framanta totul bine cu mana si la sfarsit se adauga stafidele fara samburi si o lingura de rom. Aluatul trebuie sa fie moale.
Din cand in cand se dau mainile in faina, pentru a se desprinde usor de pe degete si pentru a putea fi asezat in forma. Se unge bine cu unt o forma cu gaura la mijloc, de preferinta o forma speciala de pamant, se presara atat pe fund cat si pe pereti cu migdale curatite si taiate in lung, se pune aluatul astfel incat sa ocupe jumatate din forma. Se lasa sa creasca la loc cald si ferit de curent. Guguluful cu migdale si stafide se unge deasupra cu ou si se coace la foc potrivit. Spre sfirsit, focul trebuie sa fie moale. Se tine circa o ora, iar daca se rumeneste deasupra inainte de vreme, se acopera cu o foaie de hartie umezita. Se rastoarna si se presara cu zahar pisat.
Guguluf se serveste cu zahar pisat, deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantana"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu...
Pui Sultanica
Comentarii