Galuste cu prune

Galustele cu prune sunt delicioase in orice luna a anului. Se pot face si cu prune uscate sau gem de prune. Pentru reteta avem nevoie de urmatoarele urmatoarele ingrediente prune, pesmet, faina, cartofi, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • prune (cam 500 g)
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 pahar zahar pudra.

Mod de preparare

Galustele cu prune sau gombotii cu prune cum sunt numiti in anumite zone ale Romaniei vor fi intotdeuna o reteta delicioasa de dulce. Pentru inceput spalam cartofii bine si ii punem la fiert in coaja. Cand sunt gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofi sau, in lipsa acesteia, se dau prin masina de tocat carne.

Pasta de cartofi pentru galuste se pune intr-un castron si se amesteca cu ouale, faina, o lingurita de zahar si pu­tina sare.

Se face din aceasta compozitie un sul gros de trei degete, din care se taie bucati de grosimea unui deget. Fiecare bucatica se intinde cu mina si in ea se infasoara cate o pruna fara sambure, se rotunjeste frumos cu mana muiata in faina.

Cand toate galustele sunt gata, se fierb in apa sarata clocotita. Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte. Se scot incet cu lin­gura si se.tavalesc in pesmet rumenit in unt, astfel ca fiecare galusca sa se imbrace frumos in pesmet


Se aseaza pe farfurie si se presara zahar pudra vanilat. Se servesc calde.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu prune

Pandispan pufos

Prajitura cu branza de vaci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia