Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unu
Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, se pun treptat, cate unul, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, iar la urma albusurile batute spuma. Daca aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca 2 ore (iese mai bine prajitura!). Se infierbanta uleiul, se formeaza galuste cu lingura si se pun sa se prajeasca, dar la foc potrivit (in tigaie nivelul uleiului sa fie cel putin de 4 cm). Se scot galustele si se dau prin ciocolata rasa cu zahar (se amesteca 2 table de ciocolata de menaj rase cu 50 g zahar).
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Tarta cu visine
Tiramisu
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Comentarii