Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebu
Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebuie sa se "odihneasca" circa o ora. Se freaca untul spuma cu mixerul. Se adauga putin cate putin din galbenusuri, apoi branza de vaci si sarea. La sfarsit se aduga grisul si faina; aluatul astfel framantat se lasa la rece o ora. Dupa o ora, se pune la fiert intr-o oala mare apa cu sare. Pana ce incepe sa fiarba apa se pregatesc galustele: se despica un pic caisele si se introduce in mijlocul lor cubul de zahar; cu mainile ude se intinde din aluat in palma, se aduga caisa si se modeleaza galustele, presand usor si invartindu-le intre palme; se introduc toate galustele dintr-o data in apa care clocoteste si se fierb apoi foarte incet timp de 15 minute. Se pregateste pesmetul intre timp: in untul incins se adauga pesmetul si zaharul, amestecand continuu pana la o rumenire frumoasa. Cu lingura de spuma se scot galustele fierte si se tavalesc in pesmet, apoi se asaza pe un platou, se adauga restul de pesmet si se pudreaza cu zahar praf si cu putina scortisoara. Albusurile se pot batea cu zahar cu mixerul si amesteca cu caise strivite cu furculita; in farfurie, alaturi de galuste, se pot adauga cateva linguri din aceasta spuma.
Ca al doilea fel, de exemplu dupa o supa-crema de legume si astfel se poate realiza o delicioasa masa fara carne; sau ca masa de seara, alaturi de un pahar cu compot de caise.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii