Galuste cu caise

Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g branza de vaci foarte pastoasa
  • 100 g faina
  • 50 g gris
  • 60 g unt (margarina)
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • circa 10 caise
  • 10 bucati mici de zahar cubic (sau numai zahar tos)
  • zahar pudra
  • Pentru pesmetul rumenit: 200 g pesmet alb
  • 100 g unt (margarina)
  • 4 linguri zahar tos
  • putina scortisoara fin macinata

Mod de preparare

Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebuie sa se "odihneasca" circa o ora. Se freaca untul spuma cu mixerul. Se adauga putin cate putin din galbenusuri, apoi branza de vaci si sarea. La sfarsit se aduga grisul si faina; aluatul astfel framantat se lasa la rece o ora. Dupa o ora, se pune la fiert intr-o oala mare apa cu sare. Pana ce incepe sa fiarba apa se pregatesc galustele: se despica un pic caisele si se introduce in mijlocul lor cubul de zahar; cu mainile ude se intinde din aluat in palma, se aduga caisa si se modeleaza galustele, presand usor si invartindu-le intre palme; se introduc toate galustele dintr-o data in apa care clocoteste si se fierb apoi foarte incet timp de 15 minute. Se pregateste pesmetul intre timp: in untul incins se adauga pesmetul si zaharul, amestecand continuu pana la o rumenire frumoasa. Cu lingura de spuma se scot galustele fierte si se tavalesc in pesmet, apoi se asaza pe un platou, se adauga restul de pesmet si se pudreaza cu zahar praf si cu putina scortisoara. Albusurile se pot batea cu zahar cu mixerul si amesteca cu caise strivite cu furculita; in farfurie, alaturi de galuste, se pot adauga cateva linguri din aceasta spuma.
Ca al doilea fel, de exemplu dupa o supa-crema de legume si astfel se poate realiza o delicioasa masa fara carne; sau ca masa de seara, alaturi de un pahar cu compot de caise.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie
Bucataras.RO

Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie

Am pregatit o cina hranitoare si sanatoasa, plina de culoare si savoare: Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci, sfecla...

Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide