Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebu
Aveti in vedere ca preparati aluatul, modelati galustele, le fierbeti si le tavaliti prin pesmet, in circa 30 - 40 de minute maxim, dar: aluatul trebuie sa se "odihneasca" circa o ora. Se freaca untul spuma cu mixerul. Se adauga putin cate putin din galbenusuri, apoi branza de vaci si sarea. La sfarsit se aduga grisul si faina; aluatul astfel framantat se lasa la rece o ora. Dupa o ora, se pune la fiert intr-o oala mare apa cu sare. Pana ce incepe sa fiarba apa se pregatesc galustele: se despica un pic caisele si se introduce in mijlocul lor cubul de zahar; cu mainile ude se intinde din aluat in palma, se aduga caisa si se modeleaza galustele, presand usor si invartindu-le intre palme; se introduc toate galustele dintr-o data in apa care clocoteste si se fierb apoi foarte incet timp de 15 minute. Se pregateste pesmetul intre timp: in untul incins se adauga pesmetul si zaharul, amestecand continuu pana la o rumenire frumoasa. Cu lingura de spuma se scot galustele fierte si se tavalesc in pesmet, apoi se asaza pe un platou, se adauga restul de pesmet si se pudreaza cu zahar praf si cu putina scortisoara. Albusurile se pot batea cu zahar cu mixerul si amesteca cu caise strivite cu furculita; in farfurie, alaturi de galuste, se pot adauga cateva linguri din aceasta spuma.
Ca al doilea fel, de exemplu dupa o supa-crema de legume si astfel se poate realiza o delicioasa masa fara carne; sau ca masa de seara, alaturi de un pahar cu compot de caise.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaAm pregatit o cina hranitoare si sanatoasa, plina de culoare si savoare: Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci, sfecla...
Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii