Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Deliciu!

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 lg de ulei
  • 12 lg de zahar
  • 12 lg de lapte
  • 24 faina
  • sare
  • un plic de praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • crema:
  • 150 ciocolata alba
  • 6 linguri de frisca lichida
  • 3-4 linguri de lapte praf
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele pana devin o crema spumoasa apoi se adauga si uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie.

Faina se cerne si amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in faina. Dam compozitia deoparte cca 15 minute sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.

Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura, eu am avut forma pe flacara, dar exista si electrice (inca nu am incercat-o) se incinge pe ambele parti, intorcand-o pe flacara apoi se adauga pe fiecare parte, cate o lingurita de compozitie, se vine cu cealalta parte mobila, deasupra, se tine strans forma de manere apoi rasucim cateva secunde si cealalta parte.Tinem pe flacara, pe ambele fete ale formei, cca 1 minut,geletele trebuie sa se desprinda usor de pe forma. Dupa 3-4 folosiri se mai sterge forma cu un servetel impregnat in ulei, pentru a se evita priderea aluatului de forma in timpul coacerii.

Crema: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin(baie de aburi) pana devine lichida, se aduga laptele praf si se amesteca pana se omogenizeaza perfect amestecul. Se da deoparte de pe apa clocotita si se adauga fulgii de nuca deshidrtata, se amesteca si apoi cu cate o lingurita de crema ungem o bucata de galeta si se vine desaspra ei cu alta si presam bine, sa se lipeasca. La sfarsit pudram galetele cu un pic de zahar vanilat. Sunt pufoase si in acelasi timp moi, dupa cca o ora. Crema [poate fi preparat dupa gustul fiecaruia sau se poate umple cu gemuri sau dulceturi sau chiar se ung cu miere de albine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce