Fudge de ciocolata amaruie

Fudge-ul de ciocolata amaruie nu este altceva decat o reteta fandosita de ciocolata de casa. Atat de fandosita incat mi s-a spus de cei care l-au incercat ca este un desert de cofetarie :).

Complexitate
redusa
Fudge de ciocolata amaruie

Ingrediente

  • 400g ciocolata amaruie (minim 70% cacao)
  • o cutie lapte condensat (400g)
  • 100g unt
  • 2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare

Fudge-ul de ciocolata este foarte popular in Statele Unite. Este tot o ciocolata de casa, dar mult mai cremoasa si mai fina. Este un desert cu gust intens de ciocolata, fin, care ti se topeste in gura. Se pastreaza foarte bine la congelator, pentru orice moment in care aveti pofta de dulce. Cei care l-au incercat mi-au spus ca este un desert de cofetarie :).

Este atat de usor de preparat ca nu te-ai astepta la un desert atat de delicios.

Pune untul impreuna cu ciocolata rupta bucati intr-un vas, la foc mic, pana cand se topesc impreuna si ai o crema omogena. Ia vasul de pe foc, adauga laptele condensat si amesteca in continuare. Amestecul se intareste foarte repede, asa ca toarna-l intr-o tava tapetata cu folie alimentara si da-l la congelator pana se inareste de tot.

Daca nu dispui de lapte condensat, poti sa il inlocuiesti cu 300ml lapte evaporat, 10 bezele mari (marshmallows) si 30g zahar, pe care le adaugi in amestecul de ciocolata si unt, dar tot la foc mic, oala nu se ia de pe foc, pana cand se topesc toate.


Fudge-ul de ciocolata amaruie se taie in bucati dupa ce s-a racit. Se mai pot adauga si nuci, alune sau migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia