Franzelute cu sos de vin

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele, ouale frecate cu sarea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350-400 gr
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 3-4 oua
  • Pentru sos:
  • 4 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 300 gr vin alb
  • 1 jumatate baton vanilie
  • 1 pahar lapte
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia inmuiata in putin lapte caldut. Se adauga apoi jumatate din cantitatea de unt, zaharul, laptele, ouale frecate cu sarea si se framanta bine aluatul. Se lasa apoi la crescut. Se unge un vas cu unt, apoi se ia cu mana cate o bucatica mica din aluat, se trece prin restul de un topit si se pune in vas. Se pun bucatile de aluat una langa alta, se lasa sa creasca, apoi se ung cu unt deasupra si se introduc in cuptorul bine incins. Se lasa la copt 30-40 de minute, apoi se asaza pe un platou. Separat se pune vinul la fiert cu batonul de vanilie, iar galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul. Se toarna apoi peste vinul fiert si se amesteca continuu.


Sosul astfel obtinut se toarna peste franzelutele din platou. Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Tiramisu Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia