Foietaj cu spuma de capsuni si rubarba

Foietajul cu spuma de capsuni si rubarba este o prajitura de casa aerata, cu un gust acrisor, perfecta pentru o zi de vara.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Foietaj cu spuma de capsuni si rubarba

Ingrediente

  • Ingrediente:
  •  
  • - 1 pachet foietaj
  • - 350 gr capsuni+rubarba
  • - 180 gr zahar
  • - 6 foi gelatina
  • - 400-450 ml frisca

Mod de preparare

Eu am folosit 2 fire de rubarba, iar pana la 350 gr am completat cu capsuni. Prima data spalam bine atat rubarba cat si capsunile si le scurgem de apa. Taiem bucatele mai mici rubarba si o punem la fiert in apa cat se la acopere max 5 minute, strecuram si lasam deoparte. Punem pe foc capsunile taiate (daca sunt prea mari) impreuna cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul, amestecand din cand in cand. Atentie sa nu lasam sa fiarba, doar sa se incalzeasca pana se topeste complet zaharul. Foile de gelatina le hidratam in apa rece timp de 10-15 minute.
Luam de pe foc capsunile, adaugam rubarba si mixam cu blenderul pentru a obtine un piure. Lasam cateva minute sa se racoreasca, doar cat sa nu fie fierbinte. Adaugam gelatina stoarsa si topita pe baie de aburi. Amestecam energic si lasam sa se raceasca.
Frisca o mixam foarte bine si adaugam treptat la piureul racit amestecand usor cu o paleta. Intindem in strat uniform peste un foietaj, iar deasupra presaram cea de-a doua foaie sfaramata. Dam la frigider cel putin 2 ore pentru a se intari spuma.
Servim cu zahar pudra si cu capsuni proaspete.
*Daca nu mai gasiti capsuni, puteti sa inlocuiti cu zmeura!

Pofta Buna!

Reteta foietajului cu capsuni si rubarba a fost oferita de Delicious Flavours.


Foietajul cu capsuni si rubarba se serveste rece, pudrat cu zahar alaturi de fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce