Foietaj cu capsuni si mascarpone

Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase. Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Foietaj cu capsuni si mascarpone

Ingrediente

  • 4-5 foi de placinta Filo
  • 3 linguri de unt topit
  • 90 g ciocolata alba
  • 3 cani de capsuni
  • 250 g mascarpone
  • 60 ml lapte
  • 4 linguritze zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase.

Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung cu unt si se pun intr-o forma cu dimensiunile de 35cm x 10 cm.

Se incretesc foile de placinta pe margine, iar pe fund se aseaza hartie de copt si boabe de fasole uscata, ca sa nu se umfle foile in cuptor.

Se dau la cuptor la temperatura de 375F / 190C pentru 10 minute, se scot boabele de fasole si hartia de copt si se mai dau la cuptor pentru alte 5 minute. Se scot apoi formele de aluminiu si se lasa la racit.

Intre timp se topeste la bain-marie ciocolata alba.

Se toarna un strat de ciocolata pe fundul fiecarei forme, apoi se aseaza capsunile taiate (se pastreaza o treime din capsunile intregi pentru ornat).

Se toarna crema de mascarpone, se orneaza cu capsuni taiate in jumatate si cu ciocolata alba topita (eu am preferat zahar pudra).

Se baga la frigider pentru cateva ore.


Pofta buna!

Reteta Foietaj cu capsuni si mascarpone a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu capsuni gasiti aici:

Tort de ciocolata cu crema de capsuni,

Prajitura cu crema de iaurt de capsuni,

Galuste cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia