Aceasta reteta de prajitura cu pere se prepara mai usor decat ai crede, iar rezultatul este unul spectaculos, delicios si aromat.
Am topit 40 de grame de unt. Am adaugat 3 pere mari curatate, taiate in sferturi si apoi feliute dar se pot taia bucatele sau cum vreti voi si 2 linguri pline de zahar, am amestecat la foc mare si dupa 5 minute am adaugat un pic de Grand Marnier (un lichior pe baza de cognac cu esenta de portocale ).
Am lasat la foc mare amestecand mereu pana ce s-a evaporat tot suculetul. Am batut spuma cu 4 oua cu 100 de grame de zahar (ori tos ori pudra, cum doriti). Dupa care am adaugat incet, incet 40 de grame de unt topit, 120 de grame de faina ( daca vreti puneti un pliculet de vanilie sau esenta, eu n-am pus) si 400 ml de lapte. Am pus in forma perele si am varsat deasupra compozitia. Deasupra am taiat cateva bucatele de unt. Eu a trebuit sa il las o ora la 175 gr C, data viitoare plec direct cu 180 gr. C.
Pofta buna! Reteta Flognarde aux poires a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoDe foarte mult timp am vrut sa prepar ciorbitza Gabytzei-gaby_d,astazi am reusit,a iesit foarte buna,mersi:-*
Ciorba radauteana a la gaby_d
Comentarii