Felii de Paste

Framantati ingredientele pentru prima foaie si intindeti aluatul in tava unsa si tapetata. Se coace foaia la foc potrivit. Pentru foaia a ll-a: Se ba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaia 1:
  • 200 g faina
  • 140 g unt/margarina
  • 70 g zahar praf
  • 2 oua intregi
  • un varf de cutit bicarbonat
  • 1 lingurita
  • Foaia 2
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 250g nuca macinata
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri cafea
  • 200g unt

Mod de preparare

Framantati ingredientele pentru prima foaie si intindeti aluatul in tava unsa si tapetata. Se coace foaia la foc potrivit.

Pentru foaia a ll-a:

Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc si se tin bine pe tel. Adaugati cele 6 galbenusuri si nuca, amestecati ingredientele si turnati amestecul in tava. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit, si dupa ce foaia este coapta, scoateti-o, lasati-o la racit.

Pentru crema :

Se freaca ouale cu zaharul, cacaoa si cafeaua. Puneti amestecul la foc mic si lasati sa dea un clocot. Amestecati incontinuu ca sa nu se prinda de vas.

Cand s-a ingrosat, lasati-o la racit si apoi adaugati untul frecat spuma. Umpleti foile cu omogenizata.
Ornati cu crema.

Alte retete recomandate:

Prajitura Negresa

Prajitura cu mere de post

Prajitura cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide