Se zdrobesc fulgii de grau si se omogenizeaza cu doua linguri de unt. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar si se adauga si ele, impreuna c
Se zdrobesc fulgii de grau si se omogenizeaza cu doua linguri de unt. Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar si se adauga si ele, impreuna cu o jumatate din cana de miez de nuca macinat. Branza de vaci se scurge de zer si se adauga sase linguri de zahar si zaharul vanilat. Ouale se incorporeaza pe rand in branza, adaugandu-se stafidele si lichiorul de portocale.
Se unge o tava dreptunghiulara cu unt si se asaza amestecul cu fulgi de grau. Se toarna deasupra amestecul de branza si se introduce tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 35-40 de minute. Se amesteca miezul de nuca macinat ramas cu doua linguri de miere si se intinde peste prajitura cand aceasta este aproape gata. Se mai lasa vreo cinci minute la cuptor si apoi se lasa la racit.
Se serveste rece, cu jeleu de portocale.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu caise
Prajitura cu visine
Prajitura cu capsuni
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii