Aluatul de eclere poate fi usor adaptat la forma dorita. Reteta de azi de eclere este potrivita pentru Valentine's sau Dragobete. Eclerele au crema delicata de frisca, colorata natural cu zeama de rodie.
Se pune apa si uleiul la fiert iar cand acesta a inceput sa fiarba adaugam faina in bloc amestecand energic ca sa nu ramana cocoloase. Dupa ce s-a racit adaugam ouale unul cate unul.
Compozitia obtinuta se toarna in forme de inimioare si se coc la foc mare timp de 10-13 min dupa care la foc mai mic pana ce cojile capata o culoare aurie si sunt crocante.
Dupa ce s-au racit se taie in doua si se umplu cu frisca batuta amestecata cu zeama de rodii si zaharul pudra si zaharul vanilat. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Simplu si de efect nu-i asa?
Pofta buna! Reteta Eclere Inimioare a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzRisotto-ul poate fi pregatit in nenumarate feluri, iar eu am ales sa gatesc unul cu mai multe tipuri de ciuperci. Reteta...
Risotto cu ciuperci si parmezan
Comentarii