Eclerele sunt un desert foarte gustos. Mie imi place sa fac acest aluat de gogosele foarte pufoas si simplu de facut. Le fac destul de des dar nu intotdeauna le pun cu posul ca sa aiba forma eclerelor bine cunoscute de toti. E mult mai simplu de pus cu lingura desi obtii forme neregulate gustul ramane acelasi. Azi va aduc o reteta de eclere cu o umplutura minunata si anume crema de ananas. Aceasta crema este una usor acrisoara cu o puternica aroma de ananas.
Coji:
Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Amestecam pana cand aluatul se strange tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit. Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt formam eclerele cu ajutorului unui posh. Lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Atentie mare : nu deschidem cuptorul in primele 20 minute. Trebuie coapte cam 30 -35 minute, nu mai putin.
Crema:
Dintr-o conserva de ananas fom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop. Conserva de ananas o strecuram. Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure Intr-o oala punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie cocoloase. Punem oala pe foc mic si amestecam incontinu pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca. Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.
Separat batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone. Cand crema este rece bine amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas fara zeama pe care o mai lasa. Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place. Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii