Eclere cu crema de ananas

Eclerele sunt un desert foarte gustos. Mie imi place sa fac acest aluat de gogosele foarte pufoas si simplu de facut. Le fac destul de des dar nu intotdeauna le pun cu posul ca sa aiba forma eclerelor bine cunoscute de toti. E mult mai simplu de pus cu lingura desi obtii forme neregulate gustul ramane acelasi. Azi va aduc o reteta de eclere cu o umplutura minunata si anume crema de ananas. Aceasta crema este una usor acrisoara cu o puternica aroma de ananas.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de ananas

Ingrediente

  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • -1 cutie compot de ananas -vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
  • -150 gr zahar
  • -30gr amidon
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • Crema :
  • Aluat:
  • -100 gr mascarpone

Mod de preparare

Coji:

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic. Amestecam pana cand aluatul se strange tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit. Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt formam eclerele cu ajutorului unui posh. Lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade.


Atentie mare : nu deschidem cuptorul in primele 20 minute. Trebuie coapte cam 30 -35 minute, nu mai putin.


Crema:

Dintr-o conserva de ananas fom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop. Conserva de ananas o strecuram. Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure Intr-o oala punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie cocoloase. Punem oala pe foc mic si amestecam incontinu pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca. Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.


Separat batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone. Cand crema este rece bine amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas fara zeama pe care o mai lasa. Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place. Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce