Eclerele cu ciocolata reprezinta desertul ideal. Contin faina, lapte, zahar, cacao, frisca, oua si esenta de rom.
Pentru aluat, se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faina, cand apa fierbe si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa compozitia la racit, apoi se adauga ouale pe rand. Se pun eclere mici intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta de 4-5 cm una de alta. Se coc 15-20 de minute, apoi se lasa la racit. In timpul acesta se pregateste crema. Se amesteca faina cu zaharul si cacaua si 5-6 linguri de lapte. Se toarna restuld e lapte cald si se amesteca bine. Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se lasa la racit, in frigider 1-2 ore. Se taie eclerele pe jumatate si se umplu cu crema de ciocolata. Se orneaza cu crema si frisca deasupra.
Se servesc imediat.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tort diplomat
Tiramisu
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura delicioasa cu fructe de sezon, inspirata de la Vali Nusescu, reteta si...
Pandispan cu caise, branza de vaci si OreoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii