Se pune zaharul la fiert intr-o cana si jumatate de apa. Se adauga un praf de sare si untul taiat in cubulete. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se
Se pune zaharul la fiert intr-o cana si jumatate de apa. Se adauga un praf de sare si untul taiat in cubulete. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se adauga toata faina odata, amestecand continuu. Se incorporeaza pe rand ouale, amestecand pentru omogenizare. Se unge o tava cu unt si se fac forme alungite cu ajutorul unui cornet. Se introduce la cuptor la foc potrivit. Se scot si se lasa la racit. Intre timp se prepara crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Se freaca ouale cu zaharul si se adauga trei lingurite de nes si faina. Se toarna laptele fierbinte si se lasa la fiert intr-un vas, in bain-marie. Se amesteca incontinuu si, cand incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se taie eclemrile pe jumatate, pe lungime si se umplu cu crema racita. Se freaca nesul cu patru linguri de apa calda si se pune la fiert, impreuna cu jumatate de cana de zahar pudra, amestecand continuu. Aceasta glazura se toarna peste ecleruri si se pastreaza la rece pana la momentul servirii.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii