Ecler cu crema cacao si frisca

Eclere: Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din no

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eclere: 100 g unt
  • 125 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 3 oua
  • 125 ml apa; Crema cacao: 1 cana lapte (de 250 ml)
  • 2 linguri faina (sa nu fie cu varf)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • o bucata unt sau margarina; Glazura: 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • o bucatica unt sau margarina; 250 ml frisca

Mod de preparare

Eclere:

Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din nou pe foc si se mai fierbe putin la foc potrivit. Se ia de pe foc si se raceste compozitia intr-o cratita cu apa. Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale si se amesteca bine. Se pune aluatul sub forma de bastonase intr-o tava pe care o ungi cu putin unt sau margarina. Se baga tava in cuptorul incalzit la foc potrivit (400F sau 200 grade celsius) pentru 30 minute. Numai dupa 20 minute se poate deschide cuptorul altfel nu vor mai creste frumos.

Crema cacao:

Intr-un vas pe pun: zaharul, faina, cacao si la urma laptele si se pune pe foc. Se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu ca sa nu iasa cu cocoloase. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina si esenta de rom (sau/si zahar vanilat). Se lasa sa se raceasca.



Glazura:

Toate ingredientele se fierb.



Cand eclerele sunt gata si s-au racit se taie pe lateral si capacelele se baga pe rand in glazura calda si se lasa sa se raceasca. Pe baza eclerului se pune crema, apoi frisca si deasupra se pune capacelul cu glazura.

Se dau la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie
Bucataras.RO

Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie

Am pregatit o cina hranitoare si sanatoasa, plina de culoare si savoare: Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci, sfecla...

Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide