Ecler

Se unge o tava emailata mai mare. Intr-o oala cu pereti grosi se pun sa fiarba apa, untul, zaharul si sarea. Se adauga faina deodata si se amesteca pe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1oo g faina
  • 150 ml apa
  • 90 g unt
  • 3 oua intregi
  • 1 lingura zahar brun
  • Un praf de sare
  • Crema:
  • 120 g ciocolata menaj topita
  • 40 ml frisca

Mod de preparare

Se unge o tava emailata mai mare. Intr-o oala cu pereti grosi se pun sa fiarba apa, untul, zaharul si sarea. Se adauga faina deodata si se amesteca pe foc mijlociu pana se desprinde aluatul de fundul vasului. Se mai amesteca de cateva ori ca sa se intareasca putin la suprafata, se ia de pe foc. Se trece compozitia intr-un castron sa se raceasca si cand este aproape rece se pun ouale intregi, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia este buna atunci cand devine lucioasa si se desprinde greu de lingura. Cu mixerul prevazut cu furculitele de framantat, operatiunea aceasta dureaza cateva minute. Daca ouale folosite sunt prea mari, ultimul se bate si se foloseste cantitatea necesara. Compozitia se trece intr-un cornet de panza , apasand pe cornet se formeaza in tava unsa gramajoare de marimea unei mingi de ping-pong, la distanta de 5 cm, pentru ca se tripleaza ca volum. Se coc in cuptorul dinainte incins, dar dupa 5 minute, focul se reduce la mijlociu si se coc in continuare cca 15 minute ca sa devina rumene si crocante. Daca nu sunt destul de tari se mai usuca cateva minute pe foc mic. Cuptorul nu se deschide 15 minute ca sa nu cada aluatul. Gogosile se taie in doua chiar fierbinti si se umplu cu crema de ciocolata. Ciocolata se topeste in 40 ml frisca, se amesteca si se fierbe putin. Se raceste si se bate spuma, nu prea tare. Se imparte uniform umpland baza gogosilor cu lingurita. Se pun capacele. Se tin cateva ore la frigider sa se intareasca crema. Se servesc pudrate cu glucoza. In varianta clasica se foloseste crema de vanilie. Se pastreaza impachetate in hartie, la frigider. Din cantitatea de mai sus se obtin 20 de bucati de gogosi umplute
Alte prajituri recomandate

Placinta cu visine

Pandispan cu visine

Chec cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia