Ecler

Se unge o tava emailata mai mare. Intr-o oala cu pereti grosi se pun sa fiarba apa, untul, zaharul si sarea. Se adauga faina deodata si se amesteca pe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1oo g faina
  • 150 ml apa
  • 90 g unt
  • 3 oua intregi
  • 1 lingura zahar brun
  • Un praf de sare
  • Crema:
  • 120 g ciocolata menaj topita
  • 40 ml frisca

Mod de preparare

Se unge o tava emailata mai mare. Intr-o oala cu pereti grosi se pun sa fiarba apa, untul, zaharul si sarea. Se adauga faina deodata si se amesteca pe foc mijlociu pana se desprinde aluatul de fundul vasului. Se mai amesteca de cateva ori ca sa se intareasca putin la suprafata, se ia de pe foc. Se trece compozitia intr-un castron sa se raceasca si cand este aproape rece se pun ouale intregi, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Compozitia este buna atunci cand devine lucioasa si se desprinde greu de lingura. Cu mixerul prevazut cu furculitele de framantat, operatiunea aceasta dureaza cateva minute. Daca ouale folosite sunt prea mari, ultimul se bate si se foloseste cantitatea necesara. Compozitia se trece intr-un cornet de panza , apasand pe cornet se formeaza in tava unsa gramajoare de marimea unei mingi de ping-pong, la distanta de 5 cm, pentru ca se tripleaza ca volum. Se coc in cuptorul dinainte incins, dar dupa 5 minute, focul se reduce la mijlociu si se coc in continuare cca 15 minute ca sa devina rumene si crocante. Daca nu sunt destul de tari se mai usuca cateva minute pe foc mic. Cuptorul nu se deschide 15 minute ca sa nu cada aluatul. Gogosile se taie in doua chiar fierbinti si se umplu cu crema de ciocolata. Ciocolata se topeste in 40 ml frisca, se amesteca si se fierbe putin. Se raceste si se bate spuma, nu prea tare. Se imparte uniform umpland baza gogosilor cu lingurita. Se pun capacele. Se tin cateva ore la frigider sa se intareasca crema. Se servesc pudrate cu glucoza. In varianta clasica se foloseste crema de vanilie. Se pastreaza impachetate in hartie, la frigider. Din cantitatea de mai sus se obtin 20 de bucati de gogosi umplute
Alte prajituri recomandate

Placinta cu visine

Pandispan cu visine

Chec cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert tort cu jeleu de visine
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide