Diplomat cu ciocolata

Diplomat cu ciocolata este o reteta de prajitura deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta de diplomat tebuie sa folositi un pachet de piscoturi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Diplomat cu ciocolata

Ingrediente

  • 300 g ciocolata de menaj
  • 4 linguri cacao
  • 500 ml lapte
  • 3 pliculete gelatina
  • 5 oua
  • 250 g unt
  • 2 cani zahăr
  • 500 ml friscă lichida
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 50 g ciocolata de menaj rasa pentru decor

Mod de preparare

1. Am pus mai intai gelatina la inmuiat în 150 ml de apa. Am batut bine 200 ml de frisca si am lasat-o la frigider.
2. Am frecat galbenusurile cu untul moale si albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul. 3. Am pus intr-o cratiţă pe foc 200 ml lapte, ciocolata de menaj rupta bucati si cacaua. Dupa ce a dat in clocot, am luat-o de pe foc si am amestecat bine pana s-a omogenizat.
4. Am adaugat galbenusurile cu untul, gelatina topita si am amestecat pana totul s-a incorporat bine. La final, am adaugat albusurile batute spuma tare si frisca de la frigider.
5. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili am asezat piscoturi inmuiate in restul de lapte pe fund si pe margini. Am turnat crema de frisca cu ciocolata si am dat la rece patru ore.
6. Am scos inelul de la forma si am ornat cu frisca ramasa batuta si am decorat cu ciocolata de menaj rasă. Daca vrei sa ai fulgi de ciocolata mai mari, ciocolata trebuie sa fie mai moale.


Diplomat cu ciocolata se serveste ca desert dupa ce a stat cateva ore la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Marianei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia