Diplomat cu ciocolata

Diplomat cu ciocolata este o reteta de prajitura deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta de diplomat tebuie sa folositi un pachet de piscoturi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Diplomat cu ciocolata

Ingrediente

  • 300 g ciocolata de menaj
  • 4 linguri cacao
  • 500 ml lapte
  • 3 pliculete gelatina
  • 5 oua
  • 250 g unt
  • 2 cani zahăr
  • 500 ml friscă lichida
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 50 g ciocolata de menaj rasa pentru decor

Mod de preparare

1. Am pus mai intai gelatina la inmuiat în 150 ml de apa. Am batut bine 200 ml de frisca si am lasat-o la frigider.
2. Am frecat galbenusurile cu untul moale si albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul. 3. Am pus intr-o cratiţă pe foc 200 ml lapte, ciocolata de menaj rupta bucati si cacaua. Dupa ce a dat in clocot, am luat-o de pe foc si am amestecat bine pana s-a omogenizat.
4. Am adaugat galbenusurile cu untul, gelatina topita si am amestecat pana totul s-a incorporat bine. La final, am adaugat albusurile batute spuma tare si frisca de la frigider.
5. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili am asezat piscoturi inmuiate in restul de lapte pe fund si pe margini. Am turnat crema de frisca cu ciocolata si am dat la rece patru ore.
6. Am scos inelul de la forma si am ornat cu frisca ramasa batuta si am decorat cu ciocolata de menaj rasă. Daca vrei sa ai fulgi de ciocolata mai mari, ciocolata trebuie sa fie mai moale.


Diplomat cu ciocolata se serveste ca desert dupa ce a stat cateva ore la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Marianei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia