Desert rece cu branza si zmeura

Desert rece cu branza si zmeura este o reteta de dulce simpla, pe care o puteti face impruna cu copiii. Acesta reteta de desert cu branza si zmeura se prepara foarte rapid, este usoara si racoroasa, potrivita pentru zilele de vara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Desert rece cu branza si zmeura

Ingrediente

  • 150 grame biscuiti digestivi
  • 70 grame unt topit (biscuitii mei au fost mai grasosi si ar fi mers mai putin unt)
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita coaja de portocala rasa (eu am avut Finesse de la Dr Oetker)
  • 4 linguri pline de crema de branza Quark 0.2% grasime
  • 120 grame branza proaspata (frischkase de la Mega Image
  • vine in set de 6 cutiute a 60 de grame - eu am pus 2
  • cutiute)
  • o lingurita gelatina granule Dr Oetker
  • 2 pumni de zmeura proaspata
  • ciocolata pentru ornat.

Mod de preparare

Se culege zmeura din gradina... si o spalam sub jet usor de apa, ca sa nu distrugem boabele de zmeura. Zdrobim biscuitii cu sucitorul sau la robot si ii amestecam cu untul topit.

Pregatim gelatina: o adaugam intr-un ibric in 5 linguri de apa, o lasam sa se umfle dupa care o incalzim usor (nu o fierbem) si amestecam pana se dizolva.  Amestecam crema de branza, branzica proaspata, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Adaugam gelatina in compozitie.  Adaugam si zmeura, amestecand cu grija sa nu distrugem boabele si pastrand cateva pentru ornat.

Pregatim inelele (eu am avut 4 inele pentru patru prajiturele individuale) si punem compozitia de biscuit, presam bine.  Adaugam si compozitia de branza, impartind-o egal intre cele patru inele, si ornam cu zmeura.  Dam la rece.  Eu eram in mare graba ca aveam de cules un pitic de la gradi, asa ca dupa 1/2 ora am scos inelele. Crema se tinea binisor. Ornam cu ciocolata.


Acest desert rapid poate fi servit si copiilor. Pofta buna!
Reteta Desert rece cu branza si zmeura a fost propusa de Bunny pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Bucataras.RO

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal

Ador apa de flori de portocal asa ca am vrut sa dau o savoare si un parfum deosebit..:)

Muffins cu ciocolata alba si apa de flori de portocal
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide