Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure

E vara, e vacanta, e cald, chiar foarte cald dar pofta de ceva bun si dulce trebuie sa o domolim cumva, asa ca cel mai bun desert e cel preparat la rece, la care nu e nevoie de foc. Rezultatul: un desert racoritor si delicios, tocmai bun pe canicula aceasta!

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure

Ingrediente

  • 400 g piscoturi Savoiardi
  • 800 g iaurt grecesc
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 3 lg sirop de mure
  • 3 lg sirop de zmeura
  • 200 g mure proaspete sau congelate
  • 250 ml apa + sirop mure dupa gust
  • Pentru decor:
  • mure si zmeura
  • putina ciocolata
  • frisca pt moatze

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm.

Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust.

Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe plic.

Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Gelatina se incalzeste usor pana se dizolva granulele, apoi se toarna peste iaurt. Se amesteca bine. Se imparte in doua parti egale.

Intr-o parte se pune siropul de mure si murele. Se amesteca bine si se lasa deoparte. In cealalta parte se pune siropul de zmeura. Se omogenizeaza bine.

Se ia cate un piscot si se introduce rapid in suc si se asaza in tava unul langa celalalt. Se toarna iaurtul cu mure, se niveleaza, apoi se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate de la frigider si se toarna iaurtul de zmeura. Deasupra se asaza un alt rand de piscoturi fara a le mai insiropa. Se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.

A doua zi se scoate tava din frigider, se pune desertul pe un platou, se indeparteaza folia si se orneaza cu moatze de frisca (smantana pentru frisca mixata cu zahar pudra), se pun mure si zmeura din loc in loc si se stropeste cu putina ciocolata topita.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce