Desert cu fructe si bezea

Desert cu fructe si bezea este simplu si gustos. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi fructe la alegere. Eu am folosit caise si capsune.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Desert cu fructe si bezea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 50 gr migdale macinate
  • un praf sare
  • coaja de la o lamaie ( lime)
  • 1-2 lingurite zeama de lamaie
  • 500 gr fructe ( la alegere: am pus capsuni
  • zmeura
  • caise)
  • Pentru glazura:
  • 3-4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Desert cu fructe si bezea este simplu si gustos. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi fructe la alegere. Eu am folosit caise si capsune, dar la fel de bine puteti face aceasta reteta cu prune sau piersici. Untul moale se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, obtinand o crema fina si spumoasa de unt. Se incorporeaza ouale- unul cate unul, iar la sfarsit faina cernuta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si migdalele macinate.

Tot acest amestec se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt, iar peste se pun fructele spalatae si eventual taiate.

Se baga tava in cuptorul incins, timp in care se face bezeaua. Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pana la obtinerea unei bezele consistente!
Cam cu un sfert d eora inainte ca prajitura sa fie gata se toarna bezeaua peste si se lasa pana cand spuma cu zahar devine usor aurie.


Desertul cu fructe si bezea se taie bucatele dupa ce s-a racit.
Pentru a realiza aceasta prajitura mi-ar fi de folos sa am tava in forma de inima - Calve ( de la kitchenshop)!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia