Desert cu fructe de padure

Retete de vara. Un desert de vara, usor de preparat si de savurat.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa
Desert cu fructe de padure

Ingrediente

  • 400 g crema de branza
  • 450 g iaurt grecesc
  • 300 g fructe de padure(proaspete sau congelate)
  • 1 cutie lapte condensat (397g)
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • un pachet mic piscoturi
  • 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Am pus fructele intr-un vas, am adaugat cele 3-4 linguri de zahar si apoi am pus vasul pe foc pentru cateva minute pana s-a topit zaharul. Am pus totul intr-o strecuratoare. In siropul scurs din fructe, am insiropat piscoturile.

Intr-un vas, am amestecat crema de branza, iaurtul, laptele condensat si frisca batuta. Am pregatit gelatina conform instructiunilor de pe plic si apoi am adaugat-o in compozitia de mai sus.

Am asezat folie alimentara intr-o tava de cozonac, am asezat din loc in loc fructe scurse de sirop, un strat de crema, apoi doua randuri de piscoturi insiropate in siropul scurs de la fructe. Peste piscoturi am pus un nou strat de crema, apoi fructe si din nou un strat de crema. Am incheiat cu un strat de piscoturi insiropate.

Am invelit tava cu folie alimentara si am lasat-o la rece peste noapte. A doua zi am rasturnat tava si am distribuit peste desert fructele si siropul ramase. Se pot folosi orice fructe.

Un deliciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Costita cu fasole
Bucataras.RO

Costita cu fasole

O mancare foarte gustoasa.

Costita cu fasole
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce