Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de lamaie, neparat sa-l incercati!
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos.
Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare.
Pune apoi iaurtul grecesc si incorporeaza bine.
Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si mai mixeaza putin.
Separat, amesteca praful de copt cu faina si macul.
Pune cate putin peste compozitia de chec si mixeaza la viteza mica, pana incorporezi toata cantitatea de faina.
Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si rastoarna compozitia, niveleaza usor si pune tava in cuptorul incalzit la 170 de grade, pentru 45 de minute.
Scoate-l apoi din cuptor, indeparteaza hartia de copt si lasa-l la racit pe un gratar.
Pentru glazura, amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie pana obtii o crema alba, consistenta
Unge checul cu glazura de lamaie si serveste-l.
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postUn desert racoros,parfumat si usor de preparat!
Burlanase cu crema fina de ouGust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Placinta cu dovleacMancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...
Mancare de spanac cu ou ochiIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii