Deliciu cu pere si migdale este un desert ideal pentru week-end-urile racoroase de toamna sau friguroase de iarna. Mireasma acestui deliciu va aduna cu siguranta toata familia in jurul mesei!
Se procedeaza asa:
Se curata o para si se taie cubulete, se stropeste cu putina zeama de lamaie, se amesteca cu stafidele, cu o lingura de zahar si dupa gust scortisoara.Se curata apoi cele 3 pere de coaja si cu grija de cotor sa ramana intregi, se stropesc si ele cu zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi esenta de vanilie si coaja de la jumatate de lamaie, iar la sf se incorporeaza faina.
O forma rotunda sau o craticioara se imbraca cu hartie de copt, se aseaza in mijloc perele intregi umplute cu dulceata, pe langa ele se pun perele cubulete, stafidele si cateva migdale. Se toarna maglavaisul de oua peste si se da la cuptor incins cam 40-50 de min pana devine frumos bronzat, cel mai sigur proba cu scobitoarea.
Se scoate pe un platou, se taie surplusul de hartie; cand e racorita se orneaza cu ce vreti, in cazul meu putin zahar brun si migdale caramelizate.
Tarta cu pere si migdale se poate servi atat calda, cat si rece.
Reteta deliciului cu pere si migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de paula-h.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii