Cupcakes rosii ca de catifea

Red Velvet Cupcakes sau Cupcakes rosii ca de catifea sunt niste briose delicioase imbracate cu o crema de branza foarte fina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cupcakes rosii ca de catifea

Ingrediente

  • Aluat
  • · 2 oua
  • · 100 gr zahar
  • · semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • · 100 ml lapte
  • · 1 lingurita otet
  • · 100 gr unt
  • topit
  • · o lingurita suc concentrat de sfecla rosie
  • · 130 gr faina
  • · 10 gr cacao pudra
  • · ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • · 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • · 200 gr crema de branza Philadelphia
  • · 150-200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (depinde cat doresti sa fie de dulce)
  • · 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Red Velvet Cupcakes sau Cupcakes rosii ca de catifea sunt niste briose delicioase imbracate cu o crema de branza foarte fina.
Prima data trebuie sa incingi cuptorul la 180°C.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si semintele de vanilie. Incorporeaza laptele urmat de otet, unt topit si sucul de sfecla rosie (acesta trebuie sa fie concentrat, adica il puteti fierbe pana se mai evapora un pic). Amesteca faina cu cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide. Imparte aluatul in forme de briose din silicon sau intr-o tava de briose si da la copt 20-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate frisca lichida intr-un vas. In alt vas bate crema de branza cu zaharul pudra apoi adauga frisca batuta si amesteca pana la omogenizare. Decoreaza briosele cu crema.


Cupcakes rosii ca de catifea se servesc ca si desert impruna cu o cafea sau un pahar de racoritoare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Laura Cuisine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Prajitura de vara
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide