Cuibi de viespi facuti de bunica

Cuibi de viespi facuti de bunica este reteta clasica a rulourilor delicioase si fragede, cu aroma de vanilie. Cuibii de viespi pot fi umpluti si cu nuca sau stafide, dupa preferinte.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cuibi de viespi facuti de bunica

Ingrediente

  • 4 oua
  • 240 gr. zahar
  • 300 ml. lapte
  • 500 gr. faina
  • 20 gr. drojdie
  • 1/2 baton vanilie
  • 200 gr. unt

Mod de preparare

Amestecam putina faina cu 20 gr. de drojdie si 150 ml. lapte incalzit putin lasand la dospit cateva minute. (putem adauga si un praf de zahar pentru a ajuta procesul). Cand compozitia a inceput sa creasca adaugam restul de faina, restul de lapte -150 ml, 4 galbenusuri si 2 linguri de zahar -40 gr. Le amestecam pana se omogenizeaza, dupa care intindem aluatul format aproximativ de latimea degetului. Amestecam untul cu zaharul ramas -200 gr impreuna cu 1/2 baton de vanilie.

Crema astfel obtinuta o intindem peste aluat, dupa care il rulam si taiem in bucati de latimea a doua degete.

Lasam la dospit inca o ora pe tava tapetata cu hartie de copt, dupa care ii punem in cuptorul preincazit. Coacem pana devin frumosi, aurii.

Ca sa devina si mai pufosi, la jumatatea timpului de coacere ungem cu jumatate de pahar cu lapte amestecat cu un plic de zahar vaniliat. Optional in crema putem sa adaugam stafide sau nuci macinate.


Putem servi cuiburile de viespi calde sau reci dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia