Se bat spuma untul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi faina impreuna cu praful de copt, praful de cacao si laptele batut. Se f
Se bat spuma untul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi faina impreuna cu praful de copt, praful de cacao si laptele batut. Se framanta pana se obtine un aluat. Se asaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie si se coace 20 de minute la 180°. Se scoate blatul din tava, se taie pe doua nivele. Ambele parti se ung cu marmelada. Separat, se topeste zaharul si se caramelizeaza fulgii de migdale (sau de alune maruntite). Se prepara budinca de ciocolata, urmand instructiunile de pe plic. Se lasa sa se mai racoreasca, apoi se incorporeaza untul. Se ung blaturile cu aceasta crema, se suprapun, se taie in forme patrate si se orneaza cu sirop de caramel.
Alte retete de dulciuri:
Cremsnit
Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie
Placinta cu branza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoIn ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Comentarii