Cuburi cu nuca de cocos

Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca b

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 g zahar brun
  • jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 g unt
  • 300 g faina
  • 10 ml lapte
  • 5 linguri cacao de buna calitate
  • 300 g unt
  • 120 g nuca de cocos

Mod de preparare

Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca bine compozitia cu 300 g de faina. La sfarsit adauga 10 ml de lapte. Unge o tava cu putin unt, tapeteaza-l cu faina si intinde aluatul in tava. Introdu aluatul in cuptorul preincalzit si nu deschide usa cuptorului pentru 10 minute. Coace-l la foc moderat timp de 15 minute. Introdu o furculita in aluat si daca acesta nu se lipeste poti opri cuptorul. Nu inlocui zaharul cu miere. Cand s-a racit taie marginile si taie cuburi de 3x5 cm, dupa care le umpli cu crema de ciocolata fiarta.

Prepara crema conform retetei de la "Tortul de castane cu ciocolata", cu deosebirea ca de aceasta data adaugi crema de ou chiar la inceputul fierberii, 5 linguri de cacao de buna calitate si dupa jumatate de ora de fiert freci compozitia concentrata cu 300 g de unt. Taie cuburile in doua si le ungi bine cu crema. Dupa ce ai asezat o felie peste cealalta, se ung pe toata suprafata.
Tavaleste cuburile umplute prin 120 g de nuca de cocos si aseaza-le unul langa celalalt pe un platou mai mare. In loc de nuca de cocos poti folosi nuca, migdale, alune, arahide, fistic pisat sau susan prajit. Se pastreaza la frigider.

Alte dulciuri retete recomandate

Tarta cu visine

Ciocolata de casa

Prajitura cu caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala