Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca b
Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca bine compozitia cu 300 g de faina. La sfarsit adauga 10 ml de lapte. Unge o tava cu putin unt, tapeteaza-l cu faina si intinde aluatul in tava. Introdu aluatul in cuptorul preincalzit si nu deschide usa cuptorului pentru 10 minute. Coace-l la foc moderat timp de 15 minute. Introdu o furculita in aluat si daca acesta nu se lipeste poti opri cuptorul. Nu inlocui zaharul cu miere. Cand s-a racit taie marginile si taie cuburi de 3x5 cm, dupa care le umpli cu crema de ciocolata fiarta.
Prepara crema conform retetei de la "Tortul de castane cu ciocolata", cu deosebirea ca de aceasta data adaugi crema de ou chiar la inceputul fierberii, 5 linguri de cacao de buna calitate si dupa jumatate de ora de fiert freci compozitia concentrata cu 300 g de unt. Taie cuburile in doua si le ungi bine cu crema. Dupa ce ai asezat o felie peste cealalta, se ung pe toata suprafata.
Tavaleste cuburile umplute prin 120 g de nuca de cocos si aseaza-le unul langa celalalt pe un platou mai mare. In loc de nuca de cocos poti folosi nuca, migdale, alune, arahide, fistic pisat sau susan prajit. Se pastreaza la frigider.
Alte dulciuri retete recomandate
Tarta cu visine
Ciocolata de casa
Prajitura cu caise
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii