Mai intai se tapeteaza o tava de marime mijlocie de forma dreptunghiulara (pt tort) cu folie de aluminiu, cu partea lucioasa in sus, sa acopere si mar
Mai intai se tapeteaza o tava de marime mijlocie de forma dreptunghiulara (pt tort) cu folie de aluminiu, cu partea lucioasa in sus, sa acopere si marginea. Apoi, se amesteca untul tinut la temperatura camerei cu nuca de cocos razuita, mierea si zaharul vanilat. Compozitia foarte bine lucrata se toarna in tava pregatita si se pune la congelator sa inghete. Inainte de a se face bocna, se taie cubulete de 2 x 2 cm, se scot din forma si se trec, rand pe rand, cu ajutorul unei furculite, prin sosul format din ciocolata si unt. Dupa aceea, se pun la frigider sa nu se topeasca si se lasa cateva zile sa se intrepatrunda gusturile. Vor fi mai aspectuoase daca se pun in capsule de hartie incretita de mignon. Se pastreaza numai la frigider si pentru mult timp. Din cantitate de mai sus se obtin cca 60 de bucati de cubulete. Gurmanzii inmoaie in lapte nuca de cocos razuita timp de jumatate de ora, redand astfel gustul de nuca proaspat razuita. In acest caz, se adauga la compozitia cu unt, lapte praf.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
tort diplomat
Prajitura cu caise
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii