Cubulete cu nuca de cocos

Mai intai se tapeteaza o tava de marime mijlocie de forma dreptunghiulara (pt tort) cu folie de aluminiu, cu partea lucioasa in sus, sa acopere si mar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru compozitia cu cocos:
  • 170 g unt
  • 150 g nuca de cocos razuita
  • 120 g miere
  • 20 g zahar vanilat
  • Pentru glazura :
  • 200 g ciocolata
  • 80 g unt
  • Pentru gurmanzi:
  • 10 ml lapte
  • 6 linguri lapte praf
  • 220 g unt

Mod de preparare

Mai intai se tapeteaza o tava de marime mijlocie de forma dreptunghiulara (pt tort) cu folie de aluminiu, cu partea lucioasa in sus, sa acopere si marginea. Apoi, se amesteca untul tinut la temperatura camerei cu nuca de cocos razuita, mierea si zaharul vanilat. Compozitia foarte bine lucrata se toarna in tava pregatita si se pune la congelator sa inghete. Inainte de a se face bocna, se taie cubulete de 2 x 2 cm, se scot din forma si se trec, rand pe rand, cu ajutorul unei furculite, prin sosul format din ciocolata si unt. Dupa aceea, se pun la frigider sa nu se topeasca si se lasa cateva zile sa se intrepatrunda gusturile. Vor fi mai aspectuoase daca se pun in capsule de hartie incretita de mignon. Se pastreaza numai la frigider si pentru mult timp. Din cantitate de mai sus se obtin cca 60 de bucati de cubulete. Gurmanzii inmoaie in lapte nuca de cocos razuita timp de jumatate de ora, redand astfel gustul de nuca proaspat razuita. In acest caz, se adauga la compozitia cu unt, lapte praf.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

tort diplomat

Prajitura cu caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia