Cubulete cu nuca de cocos

Mai intai se tapeteaza o tava de marime mijlocie de forma dreptunghiulara (pt tort) cu folie de aluminiu, cu partea lucioasa in sus, sa acopere si mar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru compozitia cu cocos:
  • 170 g unt
  • 150 g nuca de cocos razuita
  • 120 g miere
  • 20 g zahar vanilat
  • Pentru glazura :
  • 200 g ciocolata
  • 80 g unt
  • Pentru gurmanzi:
  • 10 ml lapte
  • 6 linguri lapte praf
  • 220 g unt

Mod de preparare

Mai intai se tapeteaza o tava de marime mijlocie de forma dreptunghiulara (pt tort) cu folie de aluminiu, cu partea lucioasa in sus, sa acopere si marginea. Apoi, se amesteca untul tinut la temperatura camerei cu nuca de cocos razuita, mierea si zaharul vanilat. Compozitia foarte bine lucrata se toarna in tava pregatita si se pune la congelator sa inghete. Inainte de a se face bocna, se taie cubulete de 2 x 2 cm, se scot din forma si se trec, rand pe rand, cu ajutorul unei furculite, prin sosul format din ciocolata si unt. Dupa aceea, se pun la frigider sa nu se topeasca si se lasa cateva zile sa se intrepatrunda gusturile. Vor fi mai aspectuoase daca se pun in capsule de hartie incretita de mignon. Se pastreaza numai la frigider si pentru mult timp. Din cantitate de mai sus se obtin cca 60 de bucati de cubulete. Gurmanzii inmoaie in lapte nuca de cocos razuita timp de jumatate de ora, redand astfel gustul de nuca proaspat razuita. In acest caz, se adauga la compozitia cu unt, lapte praf.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

tort diplomat

Prajitura cu caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Sarmale de post
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide