Cremsnit dietetic

Se freaca ouale intregi, se adauga uleiul si zaharul vanilat si se bat cu telul pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, praful de copt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml lapte dulce (sau iaurt)
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • Crema:
  • 200 g zahar
  • 700 ml lapte dulce
  • 100 g faina
  • 10 foi de gelatina
  • 6 oua
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat

Mod de preparare

Se freaca ouale intregi, se adauga uleiul si zaharul vanilat si se bat cu telul pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, praful de copt, stins cu zeama de lamaie, si, treptat, faina. Laptele (sau iaurtul) se adauga la sfarsit, in functie de marimea oualor si calitatea fainii, pentru a se obtine un aluat potrivit, bine legat. Se lasa aluatul 30 de minute la rece. Din acest aluat se intind doua blaturi care se coc pe o tava tapetata cu faina, la foc potrivit. Separat, se freaca 6 galbenusuri cu 200 g zahar, la care se adauga 100 g faina si restul de 200 ml lapte, amestecandu-se bine. Compozitia se toarna in 500 ml lapte clocotit si se fierb impreuna pana se formeaza o crema groasa. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata in 50 ml apa fierbinte, albusurile batute spuma si zaharul vanilat. Crema se pune intre cele doua blaturi.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Cremsnit

Tarta cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu crema de caramel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia