Cremsnit cu foi facute in casa

Cremsnitul sau cremesul, cum vrem sa-l numim, imi place tare mult, insa imi cere destul de mult timp sa-l pregatesc, deoarece imi place sa-mi fac eu foile.

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cremsnit cu foi facute in casa

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 foi:
  • 600 gr faina
  • 1 lingura untura
  • 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura bicarbonat
  • 1 lingurita sare
  • apa,cat e necesar
  • Pentru uns:
  • 200 gr Faina
  • 3 linguri Untura
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 1 pastaie de Vanilie
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat si usor de intins. Se imparte in doua parti,se intind foi. Untura se amesteca cu faina si se imparte si aceasta in doua parti. Fiecare foaie se intinde si se unge cu untura amestecata cu faina. Se ruleaza foarte strans.


Ridicam sulul de la un capat si il pliem. Se intinde apoi iar foaie de marimea tavii.Coacem foile pe dosul tavii unse cu foarte putin ulei. Manevram foile cu grija deoarece sunt fragile, se sfarma repede.


Crema: Amestecam praful de budinca in lapte,adaugam galbenusurile batute cu zahar. Pastaia de vanilie se taie si se scot semintele care se pun in lapte. Fierbem crema la foc mic pana cand se ingroasa. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul taiat cuburi.Amestecam bine si acoperim crema cu o folie alimentara. Lasam crema sa se raceasca.


Pentru a monta cremsnitul procedam astfel: Pe o foaie intindem crema in strat uniform. Peste crema intindem frisca batuta. Deasupra punem cea de a doua foaie pe care am sfaramat-o. Pudram cu zahar pudra vanilinat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce