Cremsnit

Aluatul: Se amesteca 100 g faina cu margarina. Cealata suta de grame de faina se amesteca cu galbenusul de ou si apa. Se pune si un praf de sare. Se d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 200 g faina
  • un ou
  • 200 g margarina (unt)
  • un sfert de pahar de apa
  • Crema: 1 l lapte
  • 8 oua
  • 4 linguri de faina
  • coaja de la 1 lamiie
  • zahar vanilinat
  • 250 g zahar

Mod de preparare

Aluatul: Se amesteca 100 g faina cu margarina. Cealata suta de grame de faina se amesteca cu galbenusul de ou si apa. Se pune si un praf de sare. Se dau cele douã cocute la frigider pentru un sfert de ora. Dupa ce a trecut timpul, coca cu margarina se imparte in trei. Cu o treime se unge coca cu ou întinsa in podul palmei. Se impatureste in patru. Apoi se da un sfert de ora la frigider. Se repeta procedeul pana se înglobeaza in aluatul fara margarina cel cu margarina. Din coca rezultata se fac doua foi pe fundul tavii.

Crema I. Se amesteca 800 ml lapte cu zaharul, coaja de lamiie, zaharul. vanilinat. Se pune pe foc pana la topirea zaharului. Se lasa apoi la racorit.

II 200 ml lapte se amesteca cu cele 8 galbenusuri si faina.

I caldut, se toarna peste II si se pune pefoc pana se ingroasa. Daca crema este prea tare se pot bate albusurile ramase spuma si se adauga in crema. Foile se umplu cu crema. Este buna de mancat dupa ce va sta pana a doua zi la frigider.
Se poate servi cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia