Cremsnit

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cremsnit

Ingrediente

  • foi de aluat foietaj coapte – 3 buc
  • lapte 1 l
  • 5 oua
  • zahar 250 g
  • amidon 100 g
  • unt 50 g
  • zahar vanilat 20 g
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie 2 lingurite
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

• poti folosi foi de cremsnit din comert sau poti coace trei foi de aluat foietaj, la 200⁰C, cam 15 minute, pana se rumenesc frumos. Foile trebuie coapte intre doua hartii de copt si cu o tava de aragaz deasupra, ca sa nu creasca foarte mult. Se lasa apoi la racit
• Pentru crema, mixeaza cu ajutorul telului Breville Hand Blender ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adauga amidonul si mixeaza in continuare. Adauga apoi laptele, putin cate putin, si omogenizeaza bine compozitia. Muta amestecul pe foc si fierbe la foc mic, 15 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa.
• dupa ce opresti focul, adauga untul taiat cubulete, coaja de lamaie si vanilia
• pune o foaie de cremsnit intr-o tava mai inalta, rastoarna jumatate din crema calda, pune a doua foaie, restul de crema si ultima foaie rupe-o bucatele si presar-o deasupra. Acopera tava cu o folie de plastic si lasa cremsnitul la frigider 10-12 ore. Inainte de servire pudreaza-l cu zahar pudra.

Serveste cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Bucataras.RO

Ciorba rosie de gaina cu razalai

 Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !  

Ciorba rosie de gaina cu razalai
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce