Cremes frantuzesc

Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii. CREMA: Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana can

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Cremes frantuzesc

Ingrediente

  • FOI:
  • 350 gr faina
  • 2 oua
  • 175 gr zahar pudra
  • putin bicarbonat(1/2 lingurita stinsa cu zeama de lamaie)
  • 100 gr margarina
  • CREMA:
  • 300 gr lapte
  • 5 lg faina
  • 3 galbenusuri
  • 4 lg zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • vanilie
  • cacao
  • glazura sau zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii.

CREMA:

Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana cand dispar cocoloasele.

Se adauga 3 galbenusuri si 4 lg zahar pudra.

Aceasta compozitie se fierbe la foc foarte mic/pe abur amestecand continuu pana se ingroasa,apoi se lasa sa se racesca foarte bine.

Se freaca 200 gr unt cu 200 gr zahar pudra apoi se adauga pe rand din compozitia anterioara racita.

Crema obtinuta se imparte in doua.

Intr-o parte se adauga vanilie, intr-o parte cacao(dupa gust).

Se umplu cele trei foi astfel: foaie-crema cacao,foaie-crema vanile,foaie.

Se lasa la rece peste noapte, apoi se taie.

Se glazureaza sau se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!

Reteta Cremes frantuzesc a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete de cremes gasiti aici:

Cremes nemtesc,

Cremes cu biscuiti,

Cremsnit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor
Bucataras.RO

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide