Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii. CREMA: Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana can
Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii.
CREMA:
Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana cand dispar cocoloasele.
Se adauga 3 galbenusuri si 4 lg zahar pudra.
Aceasta compozitie se fierbe la foc foarte mic/pe abur amestecand continuu pana se ingroasa,apoi se lasa sa se racesca foarte bine.
Se freaca 200 gr unt cu 200 gr zahar pudra apoi se adauga pe rand din compozitia anterioara racita.
Crema obtinuta se imparte in doua.
Intr-o parte se adauga vanilie, intr-o parte cacao(dupa gust).
Se umplu cele trei foi astfel: foaie-crema cacao,foaie-crema vanile,foaie.
Se lasa la rece peste noapte, apoi se taie.
Se glazureaza sau se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Cremes frantuzesc a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete de cremes gasiti aici:
Cremes nemtesc,
Cremes cu biscuiti,
Cremsnit
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca
Comentarii