Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit, oricum ai vrea sa-i spui, este o reteta de prajitura perfecta pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cremes

Ingrediente

  • Pentru foile de cremes:
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 200 ml smintina
  • 250 gr margarina
  • sare
  • Pentru crema de cremes:
  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • 100 gr amidon
  • 1L lapte
  • vanilie
  • 200 gr unt/margarina

Mod de preparare

Prepararea foilor de cremes:

Din cele 500 gr faina luam 300 si la care adaugam oul si smintina si sarea, preparind o coca obisnuita ca pentru taitei, putin mai moale. Din cealalta cantitate de faina, deci 200 gr cu margarina preparam a doua coca care va fi mai moale sa se poata intinde peste cealalta.
Deci prima coca se intinde dreptunghiular si se unge cu cealalata coca, ca si la haios, dar o singura data.
Dupa ce s-a impaturit se taie in 4, si se coc deci 4 foi pe dosul tavii. Doua foi se inteapa sa nu se umfle, iar 2 se impart invizibil ca sa se poata taia mai usor.

Crema de cremes:

In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.
Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu. Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul.

Crema este lucioasa si gustoasa. Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca. Se pune intre foi, se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider. La servire se pudreaza cu zahar. Se taie foarte bine.

O alta posibilitate este de a aseza foile in tava, apoi asezi crema, iar foile de deasupra le sfarami ca sa se taie mai usor. In acest fel crema nu trebuie lasata la frigider, dar cremesul trebuie lasat ca sa se intareasca crema si sa se inmoaie foile.


Cremesul se serveste la diferite sarbatori dupa ce a stat la rece cateva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste integrale cu legume
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide