Covrigeii cu lamaie sunt o gustare delicioasa si usor de preparat care poate fi consumata chiar si la dieta.
Intr-un castron, se freaca margarina moale cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de lamaie, se amesteca bine, apoi se pune faina impreuna cu nucile, amestecand cu lingura pana se incorporeaza bine;
Dupa ce aluatul a stat la rece 30 minute, se ia din el cate o bucata de marimea unui ou, si, pe masa presarata cu putina faina, se modeleaza suluri subtiri ca macaroanele, care se taie apoi, de lungime 20 cm;
Se rasucesc apoi capetele, in forma de X, la 3 cm de varf, se indeparteaza capetele unul de altul, si se aduce bucla formata peste virfurile capetelor, obtinandu-se astfel, 3 despartituri;
Covrigeii se asaza in tava presarata cu faina (netezita cu palma) cu distanta de 1 cm intre ei. Se coc la foc mijlociu, 15-20 minute, si, apoi, se trec fierbinti prin zahar vanilat.
Un dulce potrivit pentru o dieta hipocalorica si fara grasimi.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...
Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Comentarii