Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Deosebit de prezentabile, pline de culoare si savoare!

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Ingrediente

  • Blat (pentru tava de 22/25cm)
  • 6 linguri de gris
  • 100 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri varfuite cu pudra de roscove
  • esenta rom
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 1 ceasca perle tapioca
  • 2 cani de lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic de gelatina(10 g)
  • 200 ml sirop concentrat din zmeura
  • cateva fructe de zmeura si cateva afine
  • decor 5 fructe de kiwi
  • zmeura
  • afine proaspete

Mod de preparare

Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul. Lasam cca. 30 minute, dupa care mixam cu un praf de sare, adaugand ouale, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, apoi adaugam aluatul si dam la copt, primele 5 minute la foc iute, apoi dam inca 15 la foc mic. Se coace blatul si se desface de pe hartie. Vom taia blatul cu gura unui pahar care sa aiba diametrul aproximativ egal cu cel al formelor (eu am luat din aluminiu, dar la fel de bine merg si cele din silicon). Obtinem 10 discuri pe care le vom aranja in fiecare forma de aluminiu.

Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se taie in jumatati de felii, potrivit de groase, cu care se tapeteaza marginea formelor. Se fierbe tapioca pe care am inmuiat-o in lapte dulce cam o ora. Se fierbe la foc domol, pana scade laptele si perlele de tapioca raman aproape transparente. Se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit, se incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura, ccca 100 ml. Se mixeaza si frisca pana se intareste, apoi incorporam si in ea restul de sirop concentrat ramas. Se hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie. Se toarna jumatate in tapioca, jumatate in frisca. Se umplu formele de aluminiu cu tapioca, se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine, se decoreaza cu un pos cu frisca aromata cu sirop, apoi decoram cu zmeura si afine.

Se lasa peste noapte la frigidre si se scot cu grija din forma a 2 a zi. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Bucataras.RO

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce