Coronita cu ciocolata si rahat

Mai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand cr

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Coronita cu ciocolata si rahat

Ingrediente

  • 600 gr faina(4 CESTI (CUPS ))
  • 75 gr unt
  • 2 oua
  • 25 gr drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata( la plic)
  • 200 ml lapte caldut
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • esente ( eu am pus de portocale in a doua varianta
  • in prima am pus lamaie )
  • 5 linguri zahar
  • un strop de sare(1/2 lg ( lingurita ))
  • Pentru uns foaia ne trebuie 50 gr unt topit
  • Pentru umplutura: ciocolata taiata marunt neagra si alba (2-3 bucati ptr fiecare culoare
  • in cazul ciocolatei menaj.oricum in total 200 g )
  • Pentru uns deasupra: 1 galbenus
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Mai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand creste.

Faina se pune intr-un castron mare, se toarna drojdia, zaharul, praful de sare, untul taiat cubulete, laptele, ouale si esentele .

Se framanta toate cca 20 minute. Daca aveti masina de facut paine, este foarte bine, ca face ea toata munca de framantare in locul dumneavoastra.. Puneti ingredientele in ordinea aratata de cartea aparatului vostru(eu topesc untul la cuptorul cu microunde ).de regula ingredientele lichide ,urmate de cele solide si faceti ciclul de framantare al painii albe sau al briosei ,care dureaza cam 30 minute.

Dupa care scoateti aluatul si puneti-l la dospit 1 ora intr-un loc caldut, ferit de curenti.Asta e operatie comuna cu cei care nu framanta aluatul la masina de paine.

eu pun aluatul intr-un castron acoperit cu un servet curat si il pun pe aragaz,care are cuptorul pornit.

Dupa ce aluatul a dospit, se intinde cu sucitorul o foaie de cca 1 cm,cam 40x40 cm care se unge cu untul topit si se presara ciocolata taiata cubulete ,rahat sau ce vreti dumneavoastra ca umplutura.

Dupa ce am presarat ciocolata si rahatul uniform pe toata suprafata, rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou. Dupa ce am format ruloul, il taiam transversal in rondele de cca 2 cm.

In tava de tort,( diametru 26-27 ) punem hartie de copt si aranjam rondelele de aluat taiate ,in cerc, petrecandu-se una cate una. Lasam apoi la dospit pentru inca 1 ora.

Dupa care bagam la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si il tinem pana trece proba scobitorii,in jur de 40-50 de minute,functie de cuptorul fiecaruia.
Pofta buna!

Reteta Coronita cu ciocolata si rahat a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonac gasiti aici:

Cozonac impletit,

Cozonaci Babani,

Cozonac Mariana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Tigaie picanta cu piept de pui
Bucataras.RO

Tigaie picanta cu piept de pui

Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...

Tigaie picanta cu piept de pui
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide