Mai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand cr
Mai intai drojdia se pune intr-un castronel cu o Lg faina, 50 ml lapte si o lingurita (lg ) de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand creste.
Faina se pune intr-un castron mare, se toarna drojdia, zaharul, praful de sare, untul taiat cubulete, laptele, ouale si esentele .
Se framanta toate cca 20 minute. Daca aveti masina de facut paine, este foarte bine, ca face ea toata munca de framantare in locul dumneavoastra.. Puneti ingredientele in ordinea aratata de cartea aparatului vostru(eu topesc untul la cuptorul cu microunde ).de regula ingredientele lichide ,urmate de cele solide si faceti ciclul de framantare al painii albe sau al briosei ,care dureaza cam 30 minute.
Dupa care scoateti aluatul si puneti-l la dospit 1 ora intr-un loc caldut, ferit de curenti.Asta e operatie comuna cu cei care nu framanta aluatul la masina de paine.
eu pun aluatul intr-un castron acoperit cu un servet curat si il pun pe aragaz,care are cuptorul pornit.
Dupa ce aluatul a dospit, se intinde cu sucitorul o foaie de cca 1 cm,cam 40x40 cm care se unge cu untul topit si se presara ciocolata taiata cubulete ,rahat sau ce vreti dumneavoastra ca umplutura.
Dupa ce am presarat ciocolata si rahatul uniform pe toata suprafata, rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou. Dupa ce am format ruloul, il taiam transversal in rondele de cca 2 cm.
In tava de tort,( diametru 26-27 ) punem hartie de copt si aranjam rondelele de aluat taiate ,in cerc, petrecandu-se una cate una. Lasam apoi la dospit pentru inca 1 ora.
Dupa care bagam la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si il tinem pana trece proba scobitorii,in jur de 40-50 de minute,functie de cuptorul fiecaruia.
Pofta buna!
Reteta Coronita cu ciocolata si rahat a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac impletit,
Cozonaci Babani,
Cozonac Mariana
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii