Clafoutis cu ciocolata si portocale (Jamie Oliver)

Incalzeste cuptorul si unge cu unt o tava adanca din metal sau un vas de lut. Topeste ciocolata amaruie la bain marin. Intr-un bol pune faina, migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Clafoutis cu ciocolata si portocale (Jamie Oliver)

Ingrediente

  • 5 portocale din care radeti coaja de la 3 pentru aluat
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 80 gr. unt
  • 100 gr. faina cu agenti de crestere (daca nu gasiti decat normala puneti un varf de cutit praf de copt)
  • 100 gr migdale rase (eu am folosit nuca macinata + esenta migdale)
  • 100 gr. zahar (50 gr. in aluat
  • 50 gr. la portocale)
  • un varf de cutit sare
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 gr ciocolata alba rupta bucatele
  • 500 gr frisca (optional
  • pentru servit)

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul si unge cu unt o tava adanca din metal sau un vas de lut.

Topeste ciocolata amaruie la bain marin.

Intr-un bol pune faina, migdalele, coaja rasa de la portocale, jumatate din zahar, sarea, ouale, galbenusurile si laptele.

Bate pana obti un amestec omogen.

Adauga untul la ciocolata topita si amesteca bine, apoi toarna amestecul peste aluat si omogenizeaza.

Purnati totul in tava si infigeti ciocolata alba in aluat.

Coaceti 20 minute. Trebuie sa creasca, sa fie tare pe margini, dar lipicioasa si moale la mijloc. Nu coaceti mai mult! altfel devine chec nu clafoutis.

Intre timp pregatiti portocalele.

Curatati 4 dintre portocale , taiati-le felii subtiri si aranjati-le pe un platou. Dintr-una stoarceti sucul.

Puneti la fiert 6 linguride apa cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana obtineti un sirop auriu. Luati zeama de pe foc, si adaugati zeama de la o portocala amestecand energic. Turnati deasupra portocalelor siropul si serviti prajitura, asezonata cu frisca.


Pofta buna!

Reteta Clafoutis cu ciocolata si portocale caramelizate a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete cu portocale gasiti aici:

Muffins cu portocale si ciocolata,

Prajitura de post cu crema de portocale,

Tort cu portocale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce