Clafoutis cu capsuni este un desert frantuzesc delicios ce se prepara usor si rapid. Clafoutis cu capsuni poate fi servit chiar si la micul dejun, ori langa un ceai sau cafea.
Clafoutis este un desert francez, la care in mod traditional se folosesc cirese coapte, intr-o compozitie asemanatoare cu a unei tarte. Pentru ca imi place intotdeauna sa experimentez noi retete culinare, am incercata sa inlocuiesc ciresele cu capsuni.
Fiindca sezonul de capsuni si cirese este aproape pe final, puteti face clafoutis si cu alte fructe, cum ar fi piersici, afine si chiar caise. Fie ca faceti clafoutis cu cirese, capsuni sau alte fructe, doar textura va fi diferita.
Se amesteca ouale impreuna cu albusurile de ou, faina, vanilie, extract de migdale, lapte, sare si 1/3 cana de zahar intr-un blender, pana la omogenizare.
Se unge o forma de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm sau tigaie de fonta cu ulei sau unt. Se toarna aluatul in vas si se da la copt, la 180 grade Celsius, pentru 10 minute, pana cand amestecul incepe sa prinda usor aurie.
Dupa acest timp, scoateti vasul din cuptor si asezati capsuni feliate deasupra, apoi distribuiti restul de zahar. Dati la cuptor pentru inca 20-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata.
La compozitia obtinuta mai sus, puteti adauga si un pic de iaurt grecesc (1/2 cana) amestecat cu o lingura de miere, 1/2 lingurita de vanilie si coaja de lamaie.
Seriviti clafoutis cu capsuni dimineata, alaturi de o cana de ceai sau cafea.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii